zondag 6 maart 2011

De eerste 'lente'zon...

Joepie! Eindelijk zagen we de voorbije dagen de zon nog eens! Mad Moiselle trok onmiddellijk de wijde natuur in (lees: de tuin) en zag dat het goed was ,(maar dat er nog veel werk was)! Maar, het moet gezegd, de natuur doet haar best om goed voor de dag te komen en om ons allen op te beuren. Daarom vind ik moeten wij , (ver)nietige(nde) mensen, maar eens wat terugdoen voor Moeder natuur. Wij doen het alvast zo: de wekker mag zijn kop houden, de vogeltjes mogen ons wekken met hun zalige deuntjes; de droogkast wordt het zwijgen opgelegd en de was verhuist naar de waslijn;
het dak wordt vol zonnepanelen gelegd en die slurpen zo met volle goesting alle zonne-energie op om dan aan het electrabel-wij-pluimen-u-wel netwerk terug te geven om zo ook Electrabel en consoorten eens iets aan ons te laten teruggeven; de verwarming gaat uit want , alweer, de zon verwarmt ons op het zuiden georiënteeerde huis... jaja, het is in ieders opzicht een win-winsituatie!
Stofzuigen moeten we ook al wat minder want de beestenboel vertoeft nu ook gezellig buiten. Net als ik, het meeste van de tijd. Al ben ik nu ,pas ontwaakt uit mijn winterslaap, enkel nog maar bezig met plannen maken voor de tuin( lees: ik zit neer met thee en chocolade en kijk en zie dat het goed is.) Laat me ook maar op mijn gemakske ontwaken en wie weet, als de mensen voor mij ook lief zijn, schiet ik ook wel eens heel hard in actie, een vrolijk deuntje fluitend!

2 opmerkingen:

 1. oh wat superschattig en heerljk voorjaar, die dieren uit 1 bak eten... geweldige foto. En dankjewel voor je leuke reactie op creJJtion!
  Fijne dag,
  liefs van Maaike

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, het is een lust om die drie bezig te zien
  :-)
  Mooie dingen maak jij trouwens!! Ik blijf je zeker volgen! (en hoop ooit eens iets te winnen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...