woensdag 2 maart 2011

Alles ontwaakt.

Na een dikke week winterslaap, ontwaakte ik vanmorgen kiplekker! Dat was geen loutere toevalligheid want wat bleek: ook de natuur was na een lange winter wakker geworden! Vogels gaven hun beste concert ten gehore, krokusjes die er gisteren nog niet waren, staken vandaag stevig de kop op, de eerste blaadjes verschenen aan de lonicera en de garage liet van zich horen... inderdaad, de garage! Met een deegrol in de hand stapte ik op de vreemde geluiden af als was ik klaar om een geduchte inbreker te lijf te gaan met een bakinstrument. Bleek dat het éne geluid van de omvormer van de pasgeplaatste zonnepanelen kwam! Die dingen brachten vandaag zowaar 30kWh op, de teller liep ACHTERUIT! Het tweede lawaai kwam uit de hondenbench. Mister labrador wilde blijkbaar ook van de zon gaan genieten, en genoten heeft hij, want ook zijn natuur was wakker geschoten. Mister ging er dan maar als een speer vandoor, op zoek naar plaatselijke schonen. De echtgenoot mocht dan ook twee uren besteden aan het tevergeefs zoeken naar de loopse viervoeter om hem , na een telefoontje van een vriendelijke Waalse medemens, 25km verder te gaan afhalen!
Moe, maar duidelijk voldaan ligt Mister nu alweer voor lawaaioverlast te zorgen: hondengesnurk. Ook de huispeuter was vandaag in een bijzonder goed doen en speelde als in een Tinyalbum gezwind buiten met hond, katten en kip en at me de hele dag de oren van de kop!
Alles werd dus wakker vandaag, had een zonnig humeur en leefde op bij zoveel warmte en natuurschoon, enkel de echtgenoot doet nog niet mee... hij kiest nu noodgedwongen voor een winterslaap, alias griep.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...