dinsdag 10 april 2012

een warme oproep voor de twijfelmama's van kleine babietjes

Eerst was ik nogal in de war doordat een huisdokter van wacht zei dat onze babyzoon van 11 weken met 39,4°C er met een poepsnoepke wel weer bovenop zou komen en dat ik het weekend moest uitzitten, maar dat een pediater van wacht , die ik via spoed opzocht omdat mijn moederhart ongerust bleef, ons meteen aan een reeks onderzoeken blootstelde én ons dan maar meteen hield in het ziekenhuis.

Nu weet ik dat onze zoon door het oog van de naald kroop , zaterdagnacht en dat die huisdokter ferm content mag zijn dat ik hier vast zit of anders ging ik eens goed de waarheid aan meneer gaan zeggen!!!(hij mag zich aan iets verwachten als ik hier weg geraak)

Ons bolleke zijn bloedwaarden gaven aan dat hij een serieuse bacteriële infectie heeft en bij zo'n kleintjes is het een kwestie van uren voor die beesten hen helemaal onderuit halen!!

De kinderarts legde uit dat je met kleintjes van onder de vijf maanden die 39°C of meer koorts maken ALTIJD onmiddellijk naar een ziekenhuis moet!!
TWIJFEL NIET, heb geen schroom om voor zoiets toch naar SPOED te gaan want  ,
en ik citeer,: "ge zijt uw kleintje in enkele uren tijd kwijt,hé madam en ik bedoel echt KWIJT,madam." 
Awel, daar waren wij niet goed van!! En ik had die mens nog wel in twijfel getrokken. Ik weet namelijk altijd graag WAAROM de dingen moeten lopen zoals ze lopen ... Dus legde hij mij het uit. Hij heeft 30 jaar ervaring en zei dat hij al schrijnende dingen heeft meegemaakt met huisartsen die kleintjes naar huis sturen om hen daar met koortswerende middelkes een weekend te laten uitzieken. Die kleintjes hebben gewoonweg geen weerstand om uit te zieken!
Daarom, mama's en ook papa's, volg uw instinct als het om uw kinders gaat. Durf een spoed binnenstappen en denk niet dat ze u als een vervelend wicht wandelen zullen sturen (wat ik dus eerst dacht, onozele dat ik ben)
Zo, ik heb gezegd! Stelt u voor dat onze bloeikes iets zou overkomen door de foute diagnose van een prutser die zich arts mag noemen!! Bij deze bent u gewaarschuwd: er zijn dokters en er zijn prutsers.... en er is altijd uw gezond verstand!

Slaapwel!

6 opmerkingen:

 1. manmanman!!! k begrijp u dat ge zo gepikeerd zijt!!! hopelijk is dat kleine ventje snel aan de beter hand! heb nog niet zo iets ernstig aan de hand gehad maar toch ook wel wel verkeerde diagnoses & in t weekend, dan kunt ge u als moedertje verschrikkelijk hulpeloos voelen! sterkte! liefs, mimi xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh wat een nare ervaring zeg. Gelukkig is je kindje nu in goede handen en hopelijl knapt hij snel weer helemaal op. Goed dat je hebt doorgezet en een andere arts hebt geraadpleegd. Heel veel sterkte hoor, en beterschap! Marieke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat zal je je nu opgelucht voelen dat je idd je moedergevoel toch hebt gevoeld.
  Ik ken het gevoel van kwaad te zijn op een dokter door het minimaliseren van iets. Gelukkig was onze jongen al heel wat groter.
  Veel beterschap!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goh! Wat een verhaal! Blij dat alles goed afgelopen is! Met kleine baby's kan je niet voorzichtig genoeg zijn, gelukkig bestaat er nog zoiets als een moederinstinct!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Erg zeg, zo klein en dan zo ziek! Goed dat je naar je moederinstinct hebt geluisterd. Je moet er toch niet aan denken wat er kan gebeuren...
  Hopelijk knapt de kleine snel weer op!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. amai! En op zo'n dokter moet je dan vertrouwen... Gelukkig is het allemaal goed afgelopen.

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...