lekker voorlezen

Niets zo leuk voor kinderen als voorgelezen worden, 's avonds in bed. Of misschien kan jouw uk al wel zelf lezen?!
Hier enkele werken waar wij verzot op zijn, vaak boeken die me als kind in hogere sferen brachten en die ik nu met onze dochter herbeleef!
Ik ben al van kindsbeen aan fan van Greggie De Maeyer  en dus ook van het boek met de liederlijke titel  
" Pief poef paf , mijn broek zakt af"  
Sooi verzamelt iets teveel dingen...
Ook "De computer lekt" is van deze veel te vroeg gestorven schrijver. De tekeningen zijn altijd gemaakt met een soort 'puntjestechniek' en dat vond ik als kind magisch, op één of andere manier :-) De magie is blijven hangen, blijkbaar! 
Soois vader koopt een computer en daar mag Sooi niet aankomen. Hij doet het toch en dan spuuwt de computer kleurrijke bellen. Prik erin en je wordt een robot...
De foto's komen van 2dehands.be, als je deze boeken wilt kun je ze daar dus nog vinden voor een spotprijs! 
Een andere illustrator die mij als kind in andere sferen bracht was Jaklien Moerman. U kent haar misschien zelf van de communiekaartjes uit eind jaren '80-begin'90 ?!
Het boek "Simon en Saartje onder de regenboog" werd dus regelmatig ter hand genomen om uit voor te lezen of bij weg te dromen. 
Hoewel de tekeningen niet waren ingekleurd, brachten ze me wel in vervoering. Ik ben dan ook zeer blij dat mijn dochter dit alles ook zo sprookjesachtig vindt, zo kan ik elke avond nog eens een klein meiske zijn dat wegdroomt...


Blijkbaar zijn illustraties altijd wel van belang geweest voor mijn welbehagen tijdens het lezen, horen van een verhaal want ik herinner mij nog goed hoe prachtig ik het boek "Kleine Adam" vond en hoe ik op slag weer helemaal gek werd op wasco's én de natuur! Sinds dat boek droeg ik zorg voor moeder natuur :-) 
Kleine adam is niet tevreden met hoe de wereld nu is en veegt hem weg. Met zijn kleurkrijtjes begint hij hem opnieuw te tekenen , maar dat loopt niet helemaal zoals gehoopt!
"De avonturen van Krisje Krekel" is een boekje dat ik als kind hééééél graag voorgelezen kreeg en later zelf vaak las. Nu lees ik hem samen met onze dochter en het is nog steeds een topper. Met een reislustig krekeltje dat echt van bladzijde naar bladzijde springt: hup hopla!Plezier en elke keer wat nieuws ontdekken in de tekeningen met "De slodderwolven" 
Over jezelf moeten aanpassen aan anderen tot die inzien dat hoe jij echt bent eigenlijk best super is! 
Jezelf en anderen in hun anders-zijn aanvaarden is de boodschap.


Lachen, gieren, brullen met dit boek!  
Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop heeft gepoept"

Je kind zijn emoties leren erkennen en ermee omgaan via    


Een prachtboek dat al meegaat van toen ik klein was.   "Het grote tekenboek van Joke. " 
Met telkens korte verhalen over dezelfde familie met Joke en Ans centraal in elk verhaal. Sommige pagina's zijn in zwart-wit en kunnen samen worden ingekleurd!!


Henri Van Daeles "De toverbolhoed"
  was één van mijn lievelingsboeken toen ik klein was.Roald Dahl mag niet in de boeknkast ontbreken!!
                                 
Grappig:       

spannend:


Ook Anthony Horowitz kan er wat van. Deze kan gelezen of voorgelezen worden :
Het oma complot; Lachen, gieren, brullen én spanning alom!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...