zondag 17 november 2013

Jurkje LUNA uit 'zelfgemaakte kleertjes 1'

Ik ben er best fier op! Zeker omdat ik toch nog serieus heb moeten zweten op dit zogenaamde makkelijke jurkje. De foto trekt weer op niks, ik weet het :-) te weinig zonlicht :-sIk ben wat je noemt een échte beginner op gebied van naaien en ik heb écht elke stap nodig om mij door het proces te loodsen. Eigenlijk gewoon omdat ik bang ben fouten te maken en zo mijn stof te verprutsen. Ik heb ook , ik geef het toe, weinig inzicht op dit vlak, omdat je eigenlijk alles binnenstebuiten moet maken...
Enfin, misschien zijn er nog in mijn geval. Voor hen hier even mijn bedenkingen.

1) Ik begreep niet dat de voering van het achterpand smaller moest zijn dan het achterpand zelf! Ik heb mij er suf op gekeken en 10 keer hergemeten.... Ik WIST NIET dat dat zo hoorde als je een knopenrij hebt! 

2) Er zat ook een hiaat in stap 3. Als ik die helemaal volgde, flapperde de voering daar maar én toen bleek die dus korter dan dat rugpand! Nergens stond dus duidelijk vermeld hoe ik verder moest, want meteen erna stond hoe hals en armgaten moesten worden gesloten. Ik heb me weer suf gezocht naar oplossingen. pfff. Ik mailde zelfs naar de schrijfster via haar website, maar kreeg nooit een antwoord. Vond ik ook niet echt leuk.

3) Ik begreep wat de schrijfster bedoelde toen ze schreef: "geef een stiksel bovenop de tailleband van de bovenste boord" , maar toen bedacht ik ... moet de voering mee vastgestikt of niet? 

4) "Leg de middenruggen op elkaar( rechts, boven,links) "  daar begreep ik weer niks van. Ik heb toch maar twee rugpanden!? 'boven' bedoelde ze 'op' ? Misschien ben ik een taalseut?!

5) die puur syntetische stof draait dat het een lieve lust is, vandaar de goedkope prijs!

Enfin, het is opgelost dankzij de naailesjuf! En dochterlief is ermee in de wolken!!!

Ik vind het nog steeds een mooi en fijn boek, en al bij al wel duidelijk, maar het is wel bewezen dat dingen stap voor stap uitleggen als je ze zelf goed snapt, niet makkelijk is! Je ziet stappen over het hoofd juist omdat je het zelf allemaal weet. :-)
En ik, ik heb natuurlijk véél bijgeleerd! Ik ben nu bezig met een tweede exemplaar dat ik wél alleen wil kunnen maken!

2 opmerkingen:

  1. groot project voor een beginner, ik ben nog steeds met rokjes en zakjes bezig

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Toch heel mooi geworden! Naar welk e-mailadres heb je gemaild? Ik stuurde haar al meer dan eens een mail en kreeg altijd bijna onmiddellijk een antwoord: catharinedeweerdt@telenet.be

    BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...