vrijdag 25 februari 2011

Citroen, een knap bijdehandje!

Iedereen weet dat citroenen veel vitamine C bevatten en een goed middeltje zijn tegen verkoudheid.  Citroenen kan je echter voor veel meer dingen gebruiken, o.a. in je eten of als beautymiddeltje. Enkele tips:
*Voel je je wat grieperig met keelpijn? Pers één citroen en leng aan met heet water. Suiker toevoegen naar smaak en je bent er zo weer vanaf.
*Ruwe handen? Meng een handje zeezout met een paar druppels citroen en wrijf het mengsel over je handen. Je huid zal wat gaan tintelen. Spoel af met warm water en je huid is nu ultrazacht!
*Ziet je was grauw ipv wit? Witte was wordt weer mooi wit, als je wat citroen aan het spoelwater toevoegt. Je kan ook een linnen zakje vol schijfjes citroen bij de was steken.
*Bij de vaat is citroen een handig hulpmiddeltje. Voeg een stuk citroenschil toe aan het afwaswater. Dit zorgt voor zacht water en een glanzend servies. Ook aluminium kookpannen worden weer helemaal schoon, als je er water met een geut citroensap in kookt.
*Gemorst met confituur?Een confituurvlek gaat vlugger weg als je er een mengsel van lauw water en citroensap op spritst. Pas op: laat het citroensap niet te lang in een gekleurd kledingstuk zitten. Citroen bleekt de kleur uit.
*Is je haar dof? Spoel je haar na het wassen met een mengsel van lauw water en citroensap. Laat een tiental minuten intrekken en spoel goed uit met warm water.
*Heb je vettig haar? Spoel je haar na het wassen; aan het laatste spoelwater voeg je wat citroensap toe.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...