Mjammie! Vandaag trok ik de frigo open en kwakte ik wat daar nog instak bij elkaar om zo nog maar eens zelf een gerechtje te bedenken. Tijdens zo'n "overschotjesdag" ontstaan vaak blijvertjes! Zo ook deze. Geproefd en goedbevonden door fijnproever huiskleuter.
Nodig: één blik (bio)linzen (wegens lui en makkelijk)
één sjalot (in stukjes)
champignons (in grove stukken)
één courgette (in blokjes gesneden)
1/2 bokaal tomatensaus van "den Delhaize" , zo met kruiden en alles (de rest gebruik ik morgen
voor de pizza)
teentje look, snuifje(s) peper, scheut(je) porto, (bio)olijfolie, oregano
pasta naar keuze (hier koos kleutertjelief voor "strikjes")
Aan de slag: doe olijfolie in een roerbakpan
voeg er de in grove stukken gesneden champignons bij en stoof ze aan
kruid met peper en oregano
voeg de stukjes sjalot en de blokjes courgette toe, stoof verder aan
kruid met look
voeg de afgespoelde, uitgelekte linzen toe, roer alles onder
voeg de tomatensaus toe, samen met een scheut porto
even laten doorkoken (let erop dat linzen, noch courgette papperig worden!)
dien op met de pasta en wat kaas!
Smakelijk!!!
Hoi, ja de foto's... eigenlijk niks bijzonders. Ik haal ze naar powerpoint, groepeer ze en daarna sla ik ze op als een afbeelding. Ik schaam me bijna voor de simpelheid ervan :-)
BeantwoordenVerwijderensucces en liefs
van Maaike