Altijd leuk als mensen je idee tof vinden en uitproberen!
(Normaal ben ik degene die leuke naaidinges bij andere zie en dat uitprobeer :-D wegens te weinig fantasie of kunde )
Maar koken, dat kan ik wel!
Ik doe dat ook graag, vind het ontspannend!
(en de opkuis ,die doet mijn liefste ventje!! Wat zijn wij toch een topteam, denk ik dan)
Vandaag een recept dat ik heb GESTOLEN ...met mijn ogen!
Nog iets wat ik goed kan (al zeg ik het weer zelf) : op restaurant gaan en dan haarfijn proeven wat er allemaal in een gerecht zit en dat dan thuis na-apen)
Daar ik hééélemaal zot ben van Italië (wie niet),komt er dus geregeld een pasta op tafel.
Pasta dus, met champignons, spekblokjes en courgette
Nodig voor 2 personen:
Pasta naar keuze (ik neem altijd volkoren, dan heb je minder nodig en het is gezonder door de trage suikers en blabla)
voor de saus:
1 courgette gewassen of van zijn huidje ontdaan (ai)
1doosje spekblokjes natuur ( gerookt spek verhit je beter niet meer!)
250g schoongemaakte champignons
1 sjalotje
1/2 brikje soyaroom
2 teentjes look
peper, oregano,tijm,olijfolie
Parmezaanse kaas
Werkwijze:
Kook de pasta all'dente in licht gezouten water
Snij de champignons in kleine partjes
Doe deze samen met het spek in een pan (geen vetstof nodig door het spek)
Kruid met peper ,oregano en tijm (naar smaak) en roerbak het geheel tot de gewenste knapperigheid
Voeg de versnipperde sjalot en de in kleine stukjes gesneden courgette bij de pan en roerbak tot de courgette gaar is.
Voeg nu de geplette teentjes knoflook (of het poeder) erbij en blijf omroeren.
Voeg nu de room én de Parmezaanse kaas toe.
Dien op met de uitgelekte pasta waar je wat olijfolie aan toevoegt tegen het kleven en werk af met wat platte peterselie
Trust me: het smaakt écht véél beter dan het er uit ziet (ik en foto's nemen :-s)
Buon appetito
aha! maar die ken k ook ;-) ipv courgette ook heel lekker met spinazie, ook nen topper voor de kids! k kijk al uit naar uw volgende ideetje ;-) liefs, mimi xxx
BeantwoordenVerwijderen