donderdag 24 februari 2011

moelleux au chocolat

Troostfood voor koukleumen en chocaholics. (6 grote porties of 9 kleinere)
nodig:  185g donkere chocolade - 185g boter in blokjes - 3eieren - 3eierdooiers - 6el suiker - 72g bloem

werkwijze:
Verwarm de oven voor op 220°C
Smelt de chocolade en de boter op een héél zacht vuurtje onder voortdurend roeren

Klop de eieren, de dooiers en de suiker op tot een lichtgeel schuimig mengsel (hoe bleker, hoe luchtiger)
Spatel de chocolade-boterbrei eronderdoor en meng goed
Meng daar geleidelijk aan de gezeefde bloem onder

Boter 6 tot 9 ovenschaaltjes in en vul deze tot 1/2cm van de rand met het mengsel
Plaats deze 10 min. in de voorverwarmde oven op 220°C.
De buitenkant moet gebakken zijn, de binnenkant licht vloeibaar..... mmmmmm
Smakelijk!

3 opmerkingen: