Troostfood voor koukleumen en chocaholics. (6 grote porties of 9 kleinere)
nodig: 185g donkere chocolade - 185g boter in blokjes - 3eieren - 3eierdooiers - 6el suiker - 72g bloem
werkwijze:
Verwarm de oven voor op 220°C
Smelt de chocolade en de boter op een héél zacht vuurtje onder voortdurend roeren
Klop de eieren, de dooiers en de suiker op tot een lichtgeel schuimig mengsel (hoe bleker, hoe luchtiger)
Spatel de chocolade-boterbrei eronderdoor en meng goed
Meng daar geleidelijk aan de gezeefde bloem onder
Boter 6 tot 9 ovenschaaltjes in en vul deze tot 1/2cm van de rand met het mengsel
Plaats deze 10 min. in de voorverwarmde oven op 220°C.
De buitenkant moet gebakken zijn, de binnenkant licht vloeibaar..... mmmmmm
Smakelijk!
Dat ziet er heerlijk uit! Jummie ^..^
BeantwoordenVerwijderenDat is het écht! en poepsimpel te maken! :-)
BeantwoordenVerwijderenMMMM... zal ik ook nog eens moeten maken, klinkt en is waarschijnlijk ook HEERLIJK :-D
BeantwoordenVerwijderen