maandag 10 oktober 2011

Pottenkijken

Ik ben helemaal into gezellig kokerellen. Wij zijn hier thuis allemaal gek op lekker en gezond eten en dan gezellig bijbabbelen. Zelfs na een drukke dag kruip ik achter het fornuis en ondertussen aperitieven we lekker (ik nu natuurlijk non-alcoholisch).  Natuurlijk hoeft het niet altijd moeilijk en werkintensief te zijn wat er op tafel wordt getoverd. Zo is één van de favo's hier het éénpansgerecht dat ik ooit op kamp voorgeschoteld kreeg (wij hadden een superkampkok!!!) Toen al stal ik met mijn ogen en maakte ik gerechten na die ik proefde. Deze is zo'n kampoverblijfsel.


Nodig voor 2 personen en een kind: 
kookduur: ca 25 min
verschillende soorten paprika, sjalot, 1zakje rijst, 350g gehakt, kruiden


 

Werkwijze:
Hak de paprika's en de sjallot in fijne blokjes
Stoof de sjalot glazig in wat olijfolie
voeg de paprikablokjes toe
laat stoven onder een deksel.


Als de paprika's zacht zijn geworden, voeg je het gehakt toe
kruiden met peper, zout, paprikapoeder(rijkelijk) wat komijn en laurier
maak het gehakt rul met een vork 
laat gaar worden .


Oh, ja
ondertussen was de rijst dus al samen met een bouillonblokje aan't koken.
Als alles gaar is, voeg je de rijst toe aan de paprika-gehaktmix.


Opdienen kan met wat gruyere kaas.

Smakelijk!!!!!

Mad Moiselle




2 opmerkingen:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...