maandag 28 maart 2011

Wafels van oudbakken brood

Lap supappe: onze huiskleuter is ziek! 
Nogmaals de longen die parten spelen. 
Dat betekent dat moeder de vrouw alles uit de kast haalt , letterlijk en figuurlijk, om ons droef hoopje ellende toch wat te doen eten. 
Deze keer viel er niet veel uit de kast te halen wegens te lui geweest tijdens zonnige weekenddagen en dus geen boodschappen gedaan (schaam schaam). 
Maar, niet getreurd, met een wafelijzer en wat oud brood komt ge al een heel eind.

Nodig (voor kieskeurige kleuters): 
oudbakken wit brood, bruine/lichtbruine suiker of honing of chocolade(als het maar tegen alle gezondheidsregels in is),
boter en , natuurlijk, een wafelijzer.
Nodig (voor kieskeurige echtgenoten): oudbakken meergranenbrood, brie, honing, eventueel wat restjes zalm

Werkwijze
Men bebotert het oudbakken brood, strooit er de suiker op, belegt het met lekkers naar keuze en gooit de hele zooi gewoonweg in het wafelijzer.
Na enkele minuten is het , echt waar, smullen geblazen!!

tip: ook lekker bij bevoorveeld slaatje geitenkaas
=> net zo'n broodje met honing tussen als "dekseltje" van de geitenkaas die samen met appel en spekjes of zalm op een bedje van sla en consoorten ligt!
mmmmm

2 opmerkingen:

  1. hoi, kwam je naam tegen bij de blog van mim en dacht, even kijken! en na een paar stukjes dacht ik, die schrijft leuk, die wil ik wel volgen... Groetjes, Merlijn.

    BeantwoordenVerwijderen